Köksmaskiner förenar nytta med nöje.

Är det bara jag som blir mörkrädd när man hör och läser om allt märkligt som de stoppar i vår mat? Det går ju knappt att ens förstå vad det är för ingredienser i maten längre. Vi är en familj som älskar korv, vilket verkligen inte verkar vara det nyttigaste att äta. Så när jag såg denna länken om hur man gör egen korv så blev jag verkligen inspirerad. 

Inte nog med att vi vet exakt vad vi får i oss när vi gör vår egen korv så får vi ju användning för vår KitchenAid eller hur. Tror att alla mer eller mindre har en KitchenAid hemma som bara hamnar längre och längre in i något skåp.

Så i och med att vi börjar göra egen korv så kan vi använda KitchenAiden i vår inredning. För visst är de nya köksmaskinerna riktigt snygga? Så om du har en gammal så får du unna dig själv en ny maskin helt enkelt – funktion och inredning i samma maskin 😉

maskin

Höstens mys!

Hej allihop!

Åh, vad jag tycker om den är årstidsförändringen alltså! Det tar alltid en stund för att min bitterhet över sommarens slut ska lägga sig helt, men när det väl gjort det så blir jag helt uppfylld av hösten! Precis som jag har blivit nu, jag har börjat fixa här hemma så det ska vara maximalt mys för kvällarna, faktiskt möblerat om i vardagsrummet för att vi alla ska kunna se TV:n bättre men samtidigt kunna spela sällskapsspel! Dessutom har jag börjat shoppa lite höstgrejer till mig själv, så den här underbara halsduken, härifrån;

hals

Jag såg den här förra året på en bild och jag föll pladask! Så nu blev jag så himla glad när jag hittade en som i alla fall var liknande. Så vi får se när den kommer hem om den är precis så fin som jag tror! Så nu ska jag fortsätta kolla runt efter mer fina saker till hösten. Ska dessutom hitta en slinga med glödlampor och hänga på balkongen vid sovrummet, det är ju himla mys med mysbelysning! Vad gör ni för något kul?

Fortfarande mätt!

Hej alla vänner!

Hade ni en härlig midsommarhelg? Det hade jag, definitivt. Dock känner jag mig fortfarande mätt på sill och lax. Att jag aldrig lär mig att inte äta som om det vore min sista måltid när det är sån här mat, men det är ju så himla gott! Vi har alltid varmrökt lax och det är ju verkligen himmeln här på jorden, det med färskpotatis, dill och gräddfil. Mums! ♥︎

lax

I går var jag ute och åt med Annelie, hon ska nämligen flytta precis som Karin fast inte lika långt. De har via sin fastighetsmäklare vingåker/katrinehom hittat ett otroligt fint hus som jag äntligen fick se bilder på igår och ni kan ju tro att jag blev avundsjuk. Det är verkligen ett sånt där drömhus som nog alla skulle hålla med om är underbart! Samtidigt som det ju är renoverat och färdiggjort så är det ändå som en vit canvas – som  bara väntar på att man ska sätta sin personliga prägel på. Ska bli så himla spännande att få följa deras inredning och målning där. Hur har ni det? Har ni det soligt och härligt? 

Dags för att planera!

Hej alla vänner!

Hoppas ni alla har en underbar vecka, jag själv har börjat känna av en förkylning .. har verkligen ingen lust att ligga under täcket om dagarna, så jag hoppas att jag slipper bli sjuk på riktigt. Lite snuva har väl ingen dött av så att säga. Just nu sitter jag och letar idéer till altanen till vårsolen. Det är verkligen dags att börja fundera på om det är något som ska ändras inför årets säsong. Jag har lust att göra om allting, som vanligt. Det är ju nya trender och nya färger som gäller i år och jag är ju inte nöjd förens det är rätt. Jag blir väldigt inspirerad av de här bilder, blir inte ni?

ins

ins2

ins3

ins5

Pyssel!

Hej allihop!

Hoppas ni mår bra, jag mår super! Det är så himla mycket som inspirerar mig just nu. Pyssel på hög nivå är vad min tid går till just nu. Jag har börjat fundera på att köpa hem en himla massa dekorplast och bara köra fullt ös här hemma. Det hade varit jätte kul att ge köket ett litet ansiktslyft. Kanske ändra färgen överallt, något roligt mönster kanske! De här tre kommer jag nog klicka hem idag;

dec

dec2

dec3

Sen kan jag bara köra, göra om allt som jag är lite trött på. Det är så himla smart att detta har kommit tillbaka nu. Älskar när trender kommer tillbaka från när man var liten! Jag minns att mamma var helt tokig i dekorplast när jag var liten, och nu har det blivit min tur! Har ni pysslat med det någon gång?

Nu får tiden lugna sig ..

Oj, vad dagarna bara rusar förbi just nu. Jag förstår inte varför veckor alltid är så? Ska verkligen försöka att sakta ner mig själv, då måste väl tiden också lugna ner sig va? Man blir ju stressad när man bara hinner med hälften av vad man planerat .. Nu har vi i alla fall lämnat in en låneansökan för badrumsrenoveringen nu, så det känns verkligen som det är på banan. Det känns skönt. Vi har även fått in tillräckligt många offerter för arbetet så att vi nu ska boka in företaget vi väljer. Så fort vi kommit till en överenskommelse med dem så kan man liksom lägga detta lite på hyllan och fokusera på den kommande julen istället. Längtar tills dess, och förhoppningsvis händer det redan i veckan. Vårt mål är att ha ett avtal på fredag, så hoppas det går undan! 

tid

Planeringstider!

Hej allihopa!

Hur har ni det i rusket? Tänk att nästa månad är det julafton, hur galet är inte det att tänka på? Nu innan man börjar stressa om julen så har jag och maken börjat planera lite saker vi ska börja med tidigt nästa år. Vi ska nämligen totalrenovera vårt badrum. Vi kommer inte göra jobbet själva, men att välja ut detaljerna och allt det där måste vi ju göra. Nu sitter vi med att välja toalett och tillbehör, för den vi har nu är verkligen inte i nyaste laget. Vi vill nog försöka satsa på både toalett, kranar och dusch som är miljövänliga. Kanske sånna som är vattensnåla? Vi får nog ta en tripp till byggmax igen och kolla vad de har för något!

Detta vore ju verkligen drömmen!

Detta vore ju verkligen drömmen!

Jag tror ju inte vi kommer göra om badrummet till ett lyxbadrum, men man måste ju få drömma och vi kan ju försöka komma så nära som möjligt inom vår budget. Älskar beige och vitt tillsammans, kanske är det vad vi ska satsa på?

Nytt tillskott hemma!

Åh, vad jag är GLAD! Jag har äntligen hittat en Jetson i precis rätt färg! Och den ska absolut bli min! Jag har letat hur länge som helst efter en mörkgrå istället för svart eller brun. Och nu har jag hittat en på en auktionssida. Jag kommer behöva ta ett litet lån för köpet, för jag vägrar missa den när jag äntligen har chansen att få fatt i en. Det blir precis ett sånt här, som jag sen betalar av månaden efter. Kolla så fin:

jetson

 

I kväll kommer Susanne hit för middag och babbel, sånt som man verkligen behöver ibland. Jag tänkte göra något med fläskfilé, kanske med dragon och senapssås? Recept här! Det kan vara riktigt gott till ett kallt krispigt vin, tror jag! Mitt favorit vin av de vita är Stoneleigh, har ni provat?